Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Първата стъпка от рецептата за дроб сарма е почистването на лапада и нарязването му. Почистете и нарежете и дивия/зелен лук. Също така и чесъна.
В тиган сложете две супени лъжици зехтин и добавете лапада и лука. Сложете половин чашка вода. Гответе около 3-4 минути.
Сложете булгура и разбъркайте. Задръжте булгура на котлона за около 2 минути.
Прехвърлете в тавичка съдържанието на тигана. Добавете две чаши половина вода. Нарежете джоджена и го сложете и него заедно с още две супени лъжици зехтин. Печете на горен и долен реотан около 20 минути на 200 градуса.
Пригответе заливката. Разбийте яйцата с киселото мляко и содата. Сложете брашното и солта. Разбъркайте добре, така че да няма бучки. Накрая се добавят сухия чесън и копъра. Залейте булгура със заливката, поръсете с червен пипер. Върнете във фурната до получаването на тази чудесна заливка за дроб сарма. При мен отне около 10 минути. Насладете се на това леко пролетно ястие, което е идеалната гарнитура към печено агнешко за Великден.
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук
Dave Chilo