Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Първата стъпка от рецептата за печена риба с хрупкави картофи е сваряването за кратко на картофите. Измийте и сложете картофите да се варят за 15 минути.
През това време приготвяте рибата. В купа се слага зехтина. Към него се добавя подправката за риба. Слагаме нарязаните филета в тавичка. Може да сложите малко мазнина на дъното на тавичката. Намажете обилно филетата с маринатата. Оставете за кратко да се овкуси.
През това време нарежете сварените за кратко картофи. Смесете подправката за картофи с олио. Вземете тавичка, покрийте я с хартия за печене. Сложете картофите и ги залейте с подправката за картофи, разтворена в олиото. Печете картофите в топла фурна на 250 градуса за 20 минути.
Заедно с картофите сложете да се пече и рибата. Покрийте тавата на рибата с фолио. Запечете и нея за около 15-20 минути.
Ето готовите картофи. И готовата риба. Комбинирайте ястието и го поднесете с много любов.
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук