Това ястие е оптимизирано за 17 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Първата стъпка е смесването на сухите съставки. В дълбока купа се слагат брашното, маята, захарта, кашаквала и чубрицата. Разбъркваме ги много добре.
Вземаме една супена лъжица MAGGI® Течен зеленчуков бульон. Поставяме я в купа с водата и разбъркваме добре. Добавяме течността към сухите съставки.
Замесваме меко тесто. Не добавяйте повече брашно, омесете с влажни ръце или намазани с олио, ако лепне. Покрийте тестото със стреч фолио и оставете да си почине. Втасва около час, час и половина на стайна температура.
Поръсваме кухненския плот с брашно и от тестото оформяне на малки питки по 50 грама всяка. Получих около 17 питки. Поставете ги в тава с незалепващо покритие. Намажете ги с олио и поръсете със сусам. Сложете ги за 20 минути да втасат още веднъж.
Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете зеленчуковите питки на горен и долен реотан за 40 минути или печете до готовност.
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук