Това ястие е оптимизирано за 1 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Първата стъпка от тази рецепта за бърза пилешка яхния с картофи е приготвянето на пилешкото месо. Може да използвате цяло пиле, за предпочитане българско.
Отделете крилцата, бутчетата и костите и ги използвайте за тази яхния.
Разбира се, рецептата е изпълнима и само с пилешки бутчета.
Стъпка 2
10 Мин.
Нарежете зеленчуците на кубчета.
В подходяща тенджера сложете мазнината и запържете за кратко пилешкото месо.
Отделете около 5 минути.
След това изсипете останалите продукти и нарязаните зеленчуци. Гответе още 5 минути.
Step3
5 Мин.
Добавете MAGGI® Течен пилешки бульон.
След което сложете водата и оставете да заври.
Стъпка 4
50 Мин.
Когато започне да завира изсипете доматения сок.
Овкусете с подправките.
Яхнията къкри на умерен котлон до готовност на месото.
При мен отне 50 минути.
Финално поръсете готовата пилешка яхния с нарязания на ситно магданоз.
Приятели, тази яхния се получи толкова вкусна, че от реакциите на моите хора, мога да бъда спокойна, че ще помнят този вкус, така както аз помня яхнията на баба.
Стъпка 1
4
Първата стъпка от тази рецепта за бърза пилешка яхния с картофи е приготвянето на пилешкото месо. Може да използвате цяло пиле, за предпочитане българско.
Отделете крилцата, бутчетата и костите и ги използвайте за тази яхния.
Разбира се, рецептата е изпълнима и само с пилешки бутчета.
Стъпка 2
4
Нарежете зеленчуците на кубчета.
В подходяща тенджера сложете мазнината и запържете за кратко пилешкото месо.
Отделете около 5 минути.
След това изсипете останалите продукти и нарязаните зеленчуци. Гответе още 5 минути.
Step3
4
Добавете MAGGI® Течен пилешки бульон.
След което сложете водата и оставете да заври.
Стъпка 4
4
Когато започне да завира изсипете доматения сок.
Овкусете с подправките.
Яхнията къкри на умерен котлон до готовност на месото.
При мен отне 50 минути.
Финално поръсете готовата пилешка яхния с нарязания на ситно магданоз.
Приятели, тази яхния се получи толкова вкусна, че от реакциите на моите хора, мога да бъда спокойна, че ще помнят този вкус, така както аз помня яхнията на баба.
Рецептата като PDF
Сподели с приятели
Активирайте връзките
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук