Това ястие е оптимизирано за 1 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Първата стъпка от рецептата за баница с кайма е нарязването на лука на ситно и приготвянето на останалите продукти за плънката. В тиган се слага малко олио. Задушаваме първо лука, а след това добавяме каймата и гъбите. Поръсваме с подправката за пиле. Задушаваме за около 10 минути. Добавяме доматеното пюре. Готвим още 5 минути. Готовата плънка се охлажда.
Разбиваме яйцето с киселото мляко и мекото масло. Слагаме брашното и бакпулвера. С тази смес ще намажем първата кора и последната кора на баницата.
Вземаме тава с размер 24 см. Намазваме основата с олио. Слагаме две кори, като ги разпределяме така, че част от тях да са извън тавата. Слагаме яйчена плънка и плънка с кайма. Отгоре подреждаме две кори, като ги набираме. Ето вижте как на снимката. Следва само плънка от кайма. После слагаме кори и плънка. Редуваме докато имаме плънка.
Накрая слагаме последните кори, завиваме с тези, които оставихме отвън. Мажем с яйчена смес и поръсваме със сусам.
Печем баницата с кайма в топла фурна на 180 градуса. Може да поставим фолио отгоре, за да не изгори. При мен печенето отне 35 минути. Ето и готовата баница с кайма. Аз направих айрян и си я хапнахме баница с айрянче.
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук