Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Първата стъпка от рецептата за гювечета с пилешко е нарязването на пилешкото месо на кубчета. След като нарежете пилешкото филе на кубчета добавете подправката за пиле и зехтина. Разбъркайте добре и оставете да се овкуси. Почистете гъбите и ги нарежете.
Когато сме готови с гъбите, доматите и пилешкото преминаваме към приготвянето на гювечето. Намазваме стените на гювечетата с масло. Слагаме пилешки гърди, гъби и сушени домати. Между тях поръсваме с настърган кашкавал. Отгоре също поръсваме обилно с кашкавал.
Печем гювечетата около 20-30 минути на 200 градуса. Ето и готовото гювече с пилешко месо, гъби, сушени домати и кашкавал. Истинска домашна вкусотия. Поднесете го с усмивка и много любов.
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук