Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Първата стъпка от рецептата за крехко телешко с вкусен сос е нарязването на месото на тънки късове тип малки пържоли. Дебелината е като на стек аламинут или под 1 см. Нарежете чесъна и подгответе по-дълбок тиган.
В подходящ съд се слага маслото заедно с мащерката, чесъна и дафиновия лист. Когато маслото се разтопи, отгоре се подрежда телешкото месо. Запечатва се за около минута и се обръща.
Веднага след това се добавя MAGGI® Течен телешки бульон. Сега идва много важен момент, за да се насладите на наистина крехко месо е хубаво да го готвите около 5 минути. Но при положение, че не успеете да усетите кога да махнете ястието от котлона, ви съветвам да сложите капака и да задушите месото за 45 минути. Така ще получите богат сос и наистина разпадащо се при допир в приборите месо.
Приготвяне на свежо пюре от грах. В блендер сложете 200 грама грах от консерва, зехтина, копъра, чесъна и сока от лимона, и блендирайте до получаване на пюре.
Използвайте пюрето за основа на ястието. Разпределете го в подходяща чиния. Подредете готово месо. Соса, в който се готви телешкото се пасира, за да смесят идеално всички билки и вкусове. Полейте със соса. Ето и готовата рецепта за крехките телешки късчета със сос. За още свежест, може да поръсите със свежа рукола. Тя придава невероятен вкус на ястието. На това му казвам аз домашна вкусотия.