Това ястие е оптимизирано за 1 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Първата стъпка от рецептата за крехко телешко с вкусен сос е нарязването на месото на тънки късове тип малки пържоли. Дебелината е като на стек аламинут или под 1 см. Нарежете чесъна и подгответе по-дълбок тиган.
В подходящ съд се слага маслото заедно с мащерката, чесъна и дафиновия лист. Когато маслото се разтопи, отгоре се подрежда телешкото месо. Запечатва се за около минута и се обръща.
Веднага след това се добавя MAGGI® Течен телешки бульон. Сега идва много важен момент, за да се насладите на наистина крехко месо е хубаво да го готвите около 5 минути. Но при положение, че не успеете да усетите кога да махнете ястието от котлона, ви съветвам да сложите капака и да задушите месото за 45 минути. Така ще получите богат сос и наистина разпадащо се при допир в приборите месо.
Приготвяне на свежо пюре от грах. В блендер сложете 200 грама грах от консерва, зехтина, копъра, чесъна и сока от лимона, и блендирайте до получаване на пюре.
Използвайте пюрето за основа на ястието. Разпределете го в подходяща чиния. Подредете готово месо. Соса, в който се готви телешкото се пасира, за да смесят идеално всички билки и вкусове. Полейте със соса. Ето и готовата рецепта за крехките телешки късчета със сос. За още свежест, може да поръсите със свежа рукола. Тя придава невероятен вкус на ястието. На това му казвам аз домашна вкусотия.
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук