Това ястие е оптимизирано за 1 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Първата стъпка от рецептата за кюфтенца от грах е измиването и почистването на граха. Сложете граха в тенджера и добавете една лъжица MAGGI® Вълшебен вкус. Изсипете водата и поставете тенджерата на котлона. Варете до готовност на граха, при мен отне 20-30 мин. Отцедете сварения храх от водата, като оставите малко.
Пасирайте граха, може да не се стараете да става на пюре. нека има грахчета, които да подсказват, че са там. Овкусете с червен лук, чесън, магданоз и копър. Разбъркайте добре. Сложете царевичното брашно и отново разбъркайте сместа.
С мокри ръце оформете кюфтенцата. Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене. Охладете ги за един час във фризера.
През това време пригответе соса. В блендер сложете сусамовия тахан,зехтина, чесъна, сока от лимон, черния пипер и солта. Аз сложих едно листо мента, но можете две да добавя. Ментата прави соса доста свеж и в комбинация с целия вкус от граховите кюфтета…е супер. Разбийте. Получава се смес наподобяваща паста. Добавете вода и разбийте. Направете соса с желаната от вас гъстота, като използвате вода.
Изпечете охладените кюфтета във топла фурна на 200 градуса. Преди да ги сложите във фурната, намажете кюфтетата от грах с малко зехтин. Печете за 20 минути.
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук