Това ястие е оптимизирано за 1 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Първата стъпка от рецептата за ризото с леща и тиква е подготовката на продуктите.
В тиган сложете зехтина.
Когато се сгорещи добавете гъбите и чесъна.
Сотирайте за минута, две.
Стъпка 2
5 Мин.
Добавете тиквата и разбъркайте.
Сложете капак на тигана и задушете за 5 минути.
Стъпка 3
5 Мин.
Измийте добре лещата. Исипете я към тиквата.
Отново сложете капак на тигана и задупете за 5 минути.
Тиквата пуска течност и с помощта на капака, ястието се задушава и не е необходимо да слагате вода.
Стъпка 4
2 Мин.
В подходяща купа изсипете MAGGI® Рецепта за Ризото с пиле и гъби и добавете студена вода.
Разбъркайте добре.
Стъпка 5
20 Мин.
Залейте лещата и тиквата с получената смес.
Разбъркайте добре.
Сложете капака отново.
Върнете на котлана, който трябва да е на умерена температура.
Ястието трябва да къкри спокойно.
От време на време разбърквайте.
След 20 минути ризотото с леща и тиква е готово.
Стъпка 6
3 Мин.
Приятели, когато ястието е готово го оставете да си почине минута две.
Поднесете го с малко мащерка за допълване на аромата.
Вкусът е пленителен.
Мен така ме плени, че замалко да си хапна цялото количество сама.
Определено това е ризото с тикв аи леща ме спечели.
Ще се радвам да спечели и вас.
Стъпка 1
6
Първата стъпка от рецептата за ризото с леща и тиква е подготовката на продуктите.
В тиган сложете зехтина.
Когато се сгорещи добавете гъбите и чесъна.
Сотирайте за минута, две.
Стъпка 2
6
Добавете тиквата и разбъркайте.
Сложете капак на тигана и задушете за 5 минути.
Стъпка 3
6
Измийте добре лещата. Исипете я към тиквата.
Отново сложете капак на тигана и задупете за 5 минути.
Тиквата пуска течност и с помощта на капака, ястието се задушава и не е необходимо да слагате вода.
Стъпка 4
6
В подходяща купа изсипете MAGGI® Рецепта за Ризото с пиле и гъби и добавете студена вода.
Разбъркайте добре.
Стъпка 5
6
Залейте лещата и тиквата с получената смес.
Разбъркайте добре.
Сложете капака отново.
Върнете на котлана, който трябва да е на умерена температура.
Ястието трябва да къкри спокойно.
От време на време разбърквайте.
След 20 минути ризотото с леща и тиква е готово.
Стъпка 6
6
Приятели, когато ястието е готово го оставете да си почине минута две.
Поднесете го с малко мащерка за допълване на аромата.
Вкусът е пленителен.
Мен така ме плени, че замалко да си хапна цялото количество сама.
Определено това е ризото с тикв аи леща ме спечели.
Ще се радвам да спечели и вас.
Рецептата като PDF
Сподели с приятели
Активирайте връзките
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук