Това ястие е оптимизирано за 2 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Първата стъпка от рецептата за ризото с леща и тиква е подготовката на продуктите. В тиган сложете зехтина. Когато се сгорещи добавете гъбите и чесъна. Сотирайте за минута, две.
Добавете тиквата и разбъркайте. Сложете капак на тигана и задушете за 5 минути.
Измийте добре лещата. Исипете я към тиквата. Отново сложете капак на тигана и задупете за 5 минути. Тиквата пуска течност и с помощта на капака, ястието се задушава и не е необходимо да слагате вода.
В подходяща купа изсипете MAGGI® Рецепта за Ризото с пиле и гъби и добавете студена вода. Разбъркайте добре.
Залейте лещата и тиквата с получената смес. Разбъркайте добре. Сложете капака отново. Върнете на котлана, който трябва да е на умерена температура. Ястието трябва да къкри спокойно. От време на време разбърквайте. След 20 минути ризотото с леща и тиква е готово.
Приятели, когато ястието е готово го оставете да си почине минута две. Поднесете го с малко мащерка за допълване на аромата. Вкусът е пленителен. Мен така ме плени, че замалко да си хапна цялото количество сама. Определено това е ризото с тикв аи леща ме спечели. Ще се радвам да спечели и вас.
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук