Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Картофите се сваряват в подсолена вода до омекване, обелват се и се оставят да се охладят. Настъргват се на едро ренде. Сиренето фета се намачква с вилица и заедно със сметаната се добавят към картофите. Сместа се подправя със сол и черен пипер на вкус.
Спанакът се измива и почиства от дръжките, като се нарязва след това на едро. Лукът, нарязан на дребни кубчета се задушава заедно с пресования чесън в олио. След малко се добавя и спанакът и се оставя, докато омекне. Подправя се със сол на вкус.
Форма за торта или малка кръгла тава се намазва с олио или се покрива с хартия за печене. Изсипва се половината от картофената смес и се заглажда. Отгоре се разпределя спанакът, а върху него - останалите картофи. Тортата се заглажда добре. Поръсва се с парченца масло и сусам. Пече се около 30 минути на 200 градуса. След това се оставя да се охлади за малко и вече е готова за консумация.
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук