Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Оризът се измива много старателно, докато водата, под която тече, стане бистра. След това се залива със студена вода в пропорцията, указана на опаковката. Поставя се на котлона и щом заври, огънят се намалява и оризът се оставя за още 5-10 минути да поври, като се покрива с капак. След като оризът се свари, върху тенджерата се поставя хавлиена кърпа и се оставя да се охлади.
През това време се приготвя сосът за ориза. За целта се смесват оризов оцет, захар, мирин и сол. Бъркат се, докато захарта се разтвори. С тази смес се залива оризът и се разбърква старателно с шпатула.
Върху бамбукова рогозка се разстилат листата от водорасли нори, като те се поставят с лъскавата страна надолу. Върху тях с мокри ръце се разпределя оризът, като е важно да се оставя по 1 см разстояние до края на водораслите. В центъра се поставят рулцата от раци, като е важно да се подредят в една линия. След това сушито се навива старателно и стегнато с помощта на рогозката.
Нарязва се с остър нож и се сервира с MAGGI® Унисос, уасаби и джинджифил.
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук