Най-простият отговор е - в основата си те са едно и също, просто американската палачинка е по-плътна. За да получите американска от класическата френска, просто сгъстете тестото с малко повече брашно. А сега е време да решите каква да е плънката. Американските палачинки се комбинират добре със солена плънка от зеленчуци, млечен сос, пиле, гъби, кайма. Тъй като са по-дебели, можете да завиете в тях плънката докато е още топла, без да се разкъсат.
Френските палачинки са идеални за сладък пълнеж. Можете да ги гарнирате с плодове или сладко - така ще получите чудесен лек десерт или междинна следобедна закуска.
Който и вариант на палачинките да предпочетете, възможностите за комбинации на практика са безкрайни. А приготвянето е толкова забавно, че децата с радост ще ви бъдат помощник-готвач.