Естествено, можеш да потърсиш отговора в интернет. Но пък там понякога има повече въпроси отколкото решения. Затова - ето два бързи и лесни метода.
Охладени яйца
- Сложи вода да заври. Постави на друг котлон тенджера, достатъчно голяма, за да побере всички яйца.
- Внимателно постави яйцата в тенджерата, без тези, които са пукнати. Изсипи водата от чайника в тенджерата, но не директно върху яйцата. Включи котлона и остави да заври и след това да къкри 10 минути.
- Махни от котлона и отцеди водата, след което изплакни със студена вода и остави да изстинат 10 минути. Изсипи отново водата и виж колко лесно се отделя черупката.
Яйца на стайна температура
- Сложи на котлона тенджера, достатъчно голяма, за да побере всички яйца.
- Сложи яйцата в тенджерата, без тези, които имат пукнатини. Покрий ги с вода и ги остави да къкрят за 8 минути.
- Махни от котлона и отцеди водата, след което изплакни със студена вода и остави да изстинат 10 минути. Изсипи отново водата и виж колко лесно се отделя черупката.