Битата сметана е магичната добавка, която може да промени много вкуса на кафето, сладкиша или сладоледа! Как да постигнете наистина пухкава бита сметана - ето ги и нашите инструкции, стъпка по стъпка.
Стъпка 1
За да постигнете наистина добър резултат, изберете високомаслена и добре охладена сметана.
Стъпка 2
Трябват ви бъркалка и дълбока метална купа. За да улесните приготвянето, можете да използвате и удобния ръчен миксер.
Стъпка 3
Бийте сметаната, докато стане пухкава и получи обем. Не продължавайте да бъркате и след това, защото сметаната може да се превърне в масло.
Стъпка 4
По желание, можете да подсладите битата сметана с ванилия и малко захар.
Съвет: За да проверите дали сметаната е готова, внимателно обърнете купата над мивката. Ако нищо не изтече от съдържанието на купата, имате перфектния резултат.