Здравословен избор. При този метод на приготвяне не се изхвърля никаква част от водата и така се запазват всички полезни хранителните вещества, разтворими във вода.
Стъпка 1
Варете 1 част ориз в 2 части вода (времето за варене съобразете с инструкциите на опаковката)
Стъпка 2
Оставете ориза да се досвари на ниска температура в затворен съд, докато поеме цялата вода. Накрая разбъркайте с вилица и сервирайте по предпочитания от вас начин.
Стъпка 1
Напълнете съд с подсолена вода и я оставете да заври.
Стъпка 2
Добавете ориз и оставете да ври за времето, означено на опаковката. След това прецедете ориза през сито и изхвърлете излишната вода.
Стъпка 1
Запържете ориза в малко олио, а после деглазирайте с вода или бульон. Оставете да къкри при ниска температура.