Крехко пиле на фурна с гарнитура
Това е класическо ястие, което ще зарадва всички. Всичко, което трябва да направите, е да измиете добре месото и след това да използвате торбичката за печене, както и внимателно подбраните подправки от пакетчетата MAGGI Идея за Сочно пиле.
Можете да избирате между Паприка и Барбекю или, ако вашите гости са любители на свинското месо точните рецепти са Сочни ребърца или Пържолки. Гарнитурата може да бъде съобразена със сезона или с вкуса ви. Комбинирайте пилешкото месо с варени картофи или картофи на фурна. Или пък направете здравословния избор - салата или варени броколи.
Макарони 4 сирена
За тази рецепта имате нужда само от макарони, кашкавал и течна сметана. MAGGI® Идея за…Макарони 4 сирена ще добави към соса ви ароматни екстракти от датски и френски сирена, както и подходящия микс от подпавки. Просто разбъркайте в сметана, за да получите съвършения сос. Честно казано, този сос е вкусен дори върху филийка препечен хляб... Ако пък искате наистина впечатляващо ястие, ви трябват още десетина минути - преместете пастата в съд за печене, поръсете я с моцарела или микс от сирена и запечете. Ще получите вкусна кремообразна коричка.
Зеленчуци на фурна
На гостите, които избягват месото, можете да поднесете зеленчуци на фурна, крехки и много ароматни. Картофите от микса можете да се приготвите отделно с подправките MAGGI® Щипка Вкус – така ще сте сигурни, че имате специален акцент в ястието.
Останалата част от зеленчуците можете да подберете според вкуса си, например: моркови, чушки, целина, кромид лук. Сгответе в отделна тава за 25 минути, след като овкусите със сол, черен пипер и малко зехтин. Изчакайте зеленчуците да изстинат, поднесете ги върху няколко големи листа спанак, добавете сирене фета и обикновен дресинг, направен от горчица, малко оцет и олио. Истинско вълшебство!
Чушки с пълнеж Болонезе
Въпреки, че е известен като допълнение към макаронени изделия, сосът Болонезе всъщност е универсален. Просто използвайте въображението си. Пригответе говеждо месо със соса от MAGGI Идея за Спагети Болонезе, след това напълнете няколко месести чушки с две-три лъжици от тази смес. Ако ги сложите в тава и ги поръсите отгоре с малко сирене, след 25 минути ще извадите от фурната наистина впечатляващо ястие.
Ако предпочитате ястието да е по-питателно, можете да добавите и по една лъжица варен ориз в чушките, преди соса Болонезе.
Приятно готвене!