Твърде много остатъци от храна? Можете да ги ползвате за толкова много неща. Замразете ги в контейнер с добро уплътнение. А когато притопляте, добавете малко вода, за да остане ястието сочно.
Най-ценното ястие за седмицата може да е просто… тавичка с печени зеленчуци. Покрийте тавичката с хартия за печене, а след това с резенчета от любимите ви зеленчуци. През седмицата използвайте като гарнитура или добавете към соса за пастата.
Бърза вечеря с продукти от вчера? Защо не. Ако сте запазили остатъците от вчерашната вечеря, добавете им яйца и ето че имате вкусна фритата.
В топлото време заменете супата със салата. Не е нужно да е нещо сложно. Вземете сочни домати, добавете им прясна моцарела, босилек и песто. Вашата салата "Капрезе" е готова.
Пригответе месо, което да използвате многократно. Сварете месо в слоукукър или тенджера под налягане, за да го запазите сочно и да получите вкусен бульон. За начало запечете месото в съда, в който ще го приготвяте. Добавете малко вода, зеленчуци и любими подправки. Варете поне един час за най-добър резултат. След това можете да използвате бульона и късчетата месо поотделно.