Класическата пица, гарнирана с прошуто, риба тон или зеленчуци, може да е истинско удоволствие! Най-често си поръчваме готова пица, но всъщност удоволствието е дори по-голямо, ако си я приготвим. Нека ви покажем как да си направите тестото сами!
Трябват ви: 300 г брашно, 20 г мая, 1/2 ч.л. сол, 1/8 л вода със стайна температура, 2 ч.л. олио
Стъпка 1
Разтворете маята в умерено топла вода и добавете олиото.
Стъпка 2
В дълбока купа смесете брашното, солта и разтворената мая. Бъркайте докато получите твърдо тесто.
Стъпка 3
Посипете с брашно работния плот и започнете да месите тестото върху него. Месенето трябва да продължи най-малко 5 минути - докато тестото омекне.
Стъпка 4
Направете от тестото топка, сложете в купа и покрийте. Оставете на топло за около 30 минути, докато бухне. Когато тестото удвои обема си, замесете отново, разточете на тънка кора и покрийте с гарнитура по свой вкус.