Босилек, див лук, магданоз, мащерка, розмарин - вероятно у дома имате дълъг списък от любими билки и подправки, без които ястията няма да са същите. Ето няколко начина, по които можете да съхранявате или замразите билки и подправки, така че да имате любимите вкусове винаги под ръка.
В хладилник:
Поставете билките в херметически затворен контейнер или запечатващ се, пластмасов плик за фризер. Поставете в хладилника, по този начин ще можете да използвате билките дълго време.
Съвет: Увийте билките във влажна кухненска хартия, преди да ги поставите в хладилника. Така те ще останат свежи по-дълго време.
Във фризера:
Измийте билките, нарежете и замразете в херметически затворен контейнер или торбичка за фризер. Така можете да вземате малкото количество, което ви трябва в момента, и после да върнете контейнера в хладилника.
Съвет: Нарязаните билки могат да бъдат замразени в кубчета лед. За целта залейте билките с вода или бульон и ги замразете. Билковите ледени блокчета можете да добавяте директно в супи и сосове. Практично, нали?