Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Лукът се нарязва на ситни кубчета и се задушава до омекване в зехтина. След това към него се добавя каймата и се бърка и пържи, докато се раздроби. След малко се прибавя настърган домат, разбърква се и се добавят маслините, нарязани на колелца, ситно накълцан магданоз, черен пипер и сол на вкус.
С получената плънка се пълнят суровите канелони, подреждат се в намаслена тавичка и се покриват с останалите рендосани домати. Важно е доматеният сос да покрие канелоните, за да се сварят добре.
Пекат се около 40 минути при 180-200 градуса. Малко преди канелоните да станат готови, се поръсват с настърган кашкавал и отново се връщат в горещата фурна, за да се запекат.
Сервират се топли, но и охладени са великолепни на вкус.
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук