Това ястие е оптимизирано за 1 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Първата стъпка от рецептата за мусака е задушаването на каймата. В тиган се слагат 20 мл олио и, когато се сгорещи се слагат лука и чесъна. Готви се няколко минути. Добавяме каймата и MAGGI® Вкусни гозби зеленчуци. MAGGI® Вкусни гозби е балансирана комбинация от сол, изсушени зеленчуци и подправки, които правят ястието страхотно. Разбъркваме добре и изсипваме доматения сок. Подправяме с червен пипер, черен пипер и кимион. Готвим около 10 минути на умерен котлон.
През това време разпределяме карфиола и броколите в тавичка. Поръсваме ги с нарязаните на ситно листа целина. Заливаме ги с готовата плънка. Добавяме 20 мл вода и слагаме в топла фурна на 200 градуса. Печем до омекване на зеленчуците. При мен отне 20 минути.
Приготвяме заливката, като разбиваме яйцата с киселото мляко и брашното (кашкавала). Заливаме мусаката и печем още 10-15 минути във фурната, до готовност на заливката. Готовата мусака оставяме леко да се охлади и стегне. Аз този етап не успявам да го спазя и нападам мусаката вряла. Приятели, сами видяхте колко бързо и лесно се приготвя тази рецепта за мусака от карфиол и броколи. Ще очаквам вашите отзиви за рецептата.
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук