Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Патладжаните се измиват и нарязват на филийки, подсоляват се и се оставят да се отцедят от горчивия сос.
Чесънът се пресова и смесва с 30 мл зехтин. С получената смес се намазват патладжаните.
Тавичката се намазва с 30 мл зехтин и в нея се нареждат част от патладжаните, върху тях се реди нарязан на филийки домат и върху него моцарела. Повторете докато продуктите свършат и завършете с моцарела.
Ястието се полива с останалия зехтин и се поръсва със сухия риган. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса. Сервирайте докато ястието е топло.
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук