Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Първата стъпка от рецептата за домати с булгур, мента и стафиди е издълбаването на доматите.
Отрежете доматите в горната част.
Внимателно махнете сърцевината им.
Обърнете ги с отвора надолу, за да се отцедят добре
Втора стъпка
2 Мин.
Нарежете на ситно лук и червена чушка.
Нарежете и една чаена чаша от сърцевината на доматите.
Сложете 2 супени лъжици олио в тиган.
Когато се сгорещи добавете лука и чушката.
Задушете за около 2-3 минути.
Трета стъпка
3 Мин.
Добавете MAGGI® Вкусни гозби пиле.
Сложете черен пипер и доматите.
Гответе около 3 минути.
Четвърта стъпка
20 Мин.
Сложете булгура и стафидите.
Разбъркайте добре.
Изсипете водата.
Когато булгура поеме водата го махнете от котлона.
Добавете към булгура нарязаните мента, риган и джоджен.
Когато се охлади малко напълнете доматите.
Поставете капачетата им.
Пета стъпка
30 Мин.
Залейте с останалото олио и сложете в топла фурна на 200 градуса.
Печете 30 минути при необходимост добавете вода в тавичката.
Аз не сложих фолио.
Уникално свежо ястие, което ще направи топлите летни дни много приятни.
Първа стъпка
5
Първата стъпка от рецептата за домати с булгур, мента и стафиди е издълбаването на доматите.
Отрежете доматите в горната част.
Внимателно махнете сърцевината им.
Обърнете ги с отвора надолу, за да се отцедят добре
Втора стъпка
5
Нарежете на ситно лук и червена чушка.
Нарежете и една чаена чаша от сърцевината на доматите.
Сложете 2 супени лъжици олио в тиган.
Когато се сгорещи добавете лука и чушката.
Задушете за около 2-3 минути.
Трета стъпка
5
Добавете MAGGI® Вкусни гозби пиле.
Сложете черен пипер и доматите.
Гответе около 3 минути.
Четвърта стъпка
5
Сложете булгура и стафидите.
Разбъркайте добре.
Изсипете водата.
Когато булгура поеме водата го махнете от котлона.
Добавете към булгура нарязаните мента, риган и джоджен.
Когато се охлади малко напълнете доматите.
Поставете капачетата им.
Пета стъпка
5
Залейте с останалото олио и сложете в топла фурна на 200 градуса.
Печете 30 минути при необходимост добавете вода в тавичката.
Аз не сложих фолио.
Уникално свежо ястие, което ще направи топлите летни дни много приятни.
Рецептата като PDF
Сподели с приятели
Активирайте връзките
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук